CoolPolitika.hu

Kétmilliárd eurós pénzmosás

2010  //  Már  //  08  //  MTI

Kétmilliárd eurós pénzmosásOsztrák bankok 2 milliárd euró tisztára mosásában működtek közre az olasz maffia számára 2005 és 2007 között, ezt állítja a "profil" című osztrák hetilap legújabb száma.

A beszámoló szerint a pénzmosás 14 számla útján történt, amelyeket a Raiffeisen Zentralbanknál, az olasz UniCredit csoporthoz tartozó Bank Austriánál és az Anglo-Irish Bank osztrák fiókjánál vezettek. Az átutalásokat az olasz Fastweb és a Telecom Italia Sparkle internetszolgáltató kezelte az újság tudomása szerint. Az érintett bankok tájékoztatták a hatóságokat olasz ügyfeleik pénzügyi műveleteiről, majd nyilvánosságra hozták információikat.

 

A bécsi ügyészség a római ügyészség kérésére még 2007 őszén elrendelte a gyanús számlák megfigyelését, de a gyanúsítottak akkor már tudták, hogy a számláik nincsenek biztonságban, írta a hetilap. Most februárban a római ügyészség egy nagy pénzmosási és adócsalásügyben elrendelte 56 személy letartóztatását, köztük volt a Fastweb alapítója, Silcio Scaglia is. Abban az ügyben a Fastwebet és a Telecom Italia Sparkle-t azzal gyanúsítják, hogy 1,8 milliárd eurónyi fiktív telefon- és internetszámla kiállítása útján 365 millió eurós adóelkerülést hajtottak végre.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés