CoolPolitika.hu

Két titkosított bankszámlára bukkant az Interpol

2010  //  Dec  //  27  //  MTI

Két titkosított bankszámlára bukkant az InterpolAz ausztriai kiadatási őrizetben lévő Ivo Sanader volt horvát kormányfő két titkos bankszámlájára bukkant az Interpol - jelentette a horvát televízió késő este.

Az 1,2 millió euró értékű pénzösszeget Sanader még Horvátországban mosta tisztára, majd külföldi bankokban helyezte el - közölte a televízió a horvát nyomozó hatóságokra hivatkozva. Az értesülést egyelőre nem erősítették meg hivatalosan, mert a nyomozás még folyamatban van. A Jutarnji list című horvát napilap forrásai szerint osztrák bankokról van szó. Az egyik számlát a saját nevén nyitotta meg Sanader, a másikat pedig már elhunyt apja nevén. Ez utóbbit azért tartják különösnek a nyomozó hatóságok, mert a számlán egymillió eurót helyeztek el, holott Sanader apja igen szerény körülmények között élt.

 

A nyomozó hatóságok megvizsgálják Sanader más családtagjainak Liechtensteinben, Svájcban és az Egyesült Államokban nyitott bankszámláit is. A korrupcióval gyanúsított Sanadert pénteken, nemzetközi elfogatóparancs alapján vették őrizetbe Salzburg térségében, egy nappal azután, hogy hazájában felfüggesztették parlamenti képviselőként élvezett mentelmi jogát.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés