CoolPolitika.hu

Két és fél milliárd font felesleges ajándék

2011  //  Dec  //  26  //  MTI

Két és fél milliárd font felesleges ajándékCsaknem két és fél milliárd font értékű olyan karácsonyi ajándékot kaptak az idén a britek, amelyre semmi szükségük.

A Daily Mail című konzervatív tömeglap által hétfőn ismertetett országos felmérés szerint - amelyet egy online hirdetőcég megbízásából végeztek el - az idei karácsonyon minden brit felnőtt átlagosan két olyan ajándékot csomagolhatott ki, amelynek nem örült; ezek egyenként 48,41 fontba kerültek. A fanyalogva fogadott karácsonyi ajándékok összértéke a felmérés szerint az idén elérte a 2,4 milliárd fontot (880 milliárd forint).

 

A OnePoll közvélemény-kutató által kétezer felnőtt bevonásával elvégzett felmérés szerint az örömöt nem okozó ajándékokért a legtöbbször - az esetek 20 százalékában - a megajándékozott saját mamája a felelős, de az anyós sem marad le sokkal: a házastárs édesanyja a válaszadók 18 százalékát lepte meg nem kívánt ajándékokkal.    Ezeknek az ajándékoknak a harmada a padlásra vagy a rumliszekrény mélyére kerül, 15 százalékukat továbbajándékozzák, 2 százalékuk pedig a kukában végzi.

 

A britek azonban udvarias emberek, akik az esetek felében lelkesen köszönetet mondanak még a pokolba kívánt ajándékokért is, és mindössze 4 százalékuk tárja fel teljesen őszintén az ajándékozónak, hogy mit is gondol a neki szánt karácsonyi meglepetésről.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés