CoolPolitika.hu

Keresteti a legjobb munkásokat

2012  //  Ápr  //  01  //  MTI

Keresteti a legjobb munkásokatMunkaversenyt hirdetett Valgyimir Putyin orosz miniszterelnök és leendő - májustól másodszori - államfő.

Putyin nem világversenyt hirdetett, felhívása csak Oroszországra vonatkozik, és csak a legjobb hegesztő, a legjobb kőműves, a legjobb villanyszerelő, a legjobb bányász és a legjobb teherautó-sofőr kategóriákban lehet indulni. Az orosz egészségügyi és népjóléti minisztérium már elkezdte a "selejtezőt": válogatja a jelölteket munkáltatói és szakszervezeti vélemények alapján. A győztesek 300 ezer rubelt (2,2 millió forintnyi összeget) kapnak, a második helyezettek 200 ezret, a harmadikak 100 ezret. Putyin munkaversenye a szovjet idők ösztönzőrendszerét idézi, melynek leglegendásabb hőse Alekszej Sztahanov bányász volt - jegyezte meg a BBC hírszolgálata.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés