CoolPolitika.hu

Kémkedik a Skype

2008  //  Okt  //  02  //  coolpolitika

Kémkedik a SkypeKanadai szakértők bizonyítékot találtak arra, hogy a Skype a kínai kormánynak kémkedik az internetes kommunikációs rendszeren keresztül. A világszerte népszerű ingyenes telefon- és azonnali üzenetküldő szolgáltatást már korábban is azzal vádolták, hogy az amerikai vezetésnek gyűjt illegálisan adatokat.

A Torontói Egyetem mellett működő Citizen Lab kutatói állítják, hogy a Skype hálózatot birtokló eBay amerikai vállalat kínai partnere, a Tom-Skype szervereiben olyan szűrők vannak, amelyek bizonyos szavak és kifejezések használata esetén automatikusan lekövetik az üzenet forrását. A szakértők szerint a megfigyelés egy sor, Peking számára érzékeny téma említésekor indul be. Ilyen témák például, Tajvan függetlensége, a kommunistaellenes kínai ellenzék, vagy a betiltott Falunkung szekta.

A Tom-Skype szervereinek segítségével illetéktelenek hozzáférhetnek a felhasználók személyes adataihoz, nemcsak kínai, de külföldi ismerőseik telefonszámaihoz is.

A Podrobnosztyi hírügynökség megjegyzi, hogy Kínában a jogszabályok külföldi cégeknek csak helyi partnerrel alapított közös vállalat formájában engedélyezik az üzleti tevékenységet.

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés