CoolPolitika.hu

Kémkedés vádjával őrizetbe vettek három embert

2009  //  Máj  //  27  //  MTI

Kémkedés vádjával őrizetbe vettek három embertA libanoni hatóságok Izraelnek folytatott kémkedés vádjával különböző akciókban őrizetbe vették a hadsereg egyik ezredesét és két, az ország déli részén élő palesztint - közölték biztonsági tisztségviselők kedden.

A nyilatkozók nem kívánták nevüket felfedni, mert nem voltak felhatalmazva arra, hogy a sajtót tájékoztassák. Elmondták ugyanakkor, hogy az ezredest, egy kommandó tisztjét, a múlt héten vették őrizetbe. További részlettel nem szolgáltak.A dél-libanoni Szaida (Szidón) kikötővárosban biztonsági tisztségviselők közölték, hogy kedden Izrael javára végzett kémkedés miatt elfogtak két palesztint. Mindketten Szaida közelében fekvő menekülttáborokban éltek, az egyik Ajn el-Hilvében, a másik Mie Miében.

 

A libanoni állami hírügynökség arról számolt be, hogy Szakr Szakr katonai ügyész három ember ellen emelt vádat, mert együttműködtek Izraellel. Így eddig már legkevesebb tizenöt személy ellen emeltek vádat emiatt Libanonban. Egy részük a jelentés szerint szabadlábon van. Libanon Izraellel hadban állónak tekinti magát, és a kémkedés vagy kollaborálás a zsidó állammal halálbüntetést vonhat maga után.

 

A libanoni biztonsági erők ez év áprilisában kezdték meg egy állítólagos kémhálózat felgöngyölítését. Arról nem adtak számot, hogy  miképpen fedezték fel a hálózatot, de igen korszerű kémfelszereléseket mutattak be, azt állítva, hogy azokat az őrizetbe vett embereknél találták. Ezzel egy időben több, kémkedéssel gyanúsított személy Izraelbe szökött.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés