CoolPolitika.hu

Katonai rendeltetésű műholdat bocsátottak fel

2009  //  Dec  //  08  //  MTI

Katonai rendeltetésű műholdat bocsátottak felKatonai rendeltetésű műholdat bocsátottak fel a világűrbe szombaton a floridai Cape Canaveralból.

Az indításra kétszeri halasztás után került sor. A korábbra tervezett indításokat kedvezőtlen időjárási viszonyok és műszaki rendellenesség miatt kellett elnapolni. A SATCOM3 jelű űreszköz a harmadik tagja annak a műholdcsaládnak, amely az amerikai légierő szolgálatában áll. Az első műholdat tavaly bocsátották fel és a Csendes-óceán térségét fürkészi. A sorozat második tagját az idei év elején állították pályára. A műhold az  Indiai-óceán területét figyeli, főként az Irakban és Afganisztánban állomásozó amerikai erők parancsnokságait szolgálja ki. A szombaton indított műhold az Atlanti-óceán keleti medencéjét figyeli majd.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés