CoolPolitika.hu

Karácsonyi per

2010  //  Dec  //  24  //  COOLPOLITIKA

Karácsonyi perMegkezdődött a karácsonyi csodaper Nagy-Britanniában: a két évvel ezelőtti nagy becsapás a "Varázslatos Lappfölddel".

A vádlott két fivér, akik hatvanas éveiket tapossák, így nem mondható, hogy diákcsínyt követtek volna el, amikor beharangozták karácsonyi csodának "Lappföldjüket", ilyen nevű téli vidámparkjukat varázslatos ünnepi élményt ígérve. A belépőjegy 30 font volt - 9 ezer forint -, és ezért a látogatók kigyönyörködhették magukat egy óriásplakátban - ez volt a betlehem -, néhány, sárban fetrengő husky kutyában, egy műanyag jegesmedvében meg egy Mikulásban három krampusszal. A jegy korcsolyapálya használatára is jogosított. A fivérek két befagyott tócsát kiáltottak ki pályának - igaz, jó nagyokat.

 

Ennyi volt a varázs. Az ígéret "karácsonyi meglepetés" része ugyanakkor maradéktalanul teljesült: valóban meglepődtek a látogatók, ráadásként pedig nagyon megdühödtek, hogy több órás - egy idő után érthetően türelmetlen gyermekekkel nehezített - sorban állás eredményeként ilyen silánysággal szúrták ki a szemük. Ezernél több panaszt kapott a dorseti kereskedelemfelügyelet, miközben a karácsonyi csodaparkban többen nekitámadtak a Mikulásnak és krampuszainak meg pár biztonsági embernek.

 

A fivérpár tagadja, hogy szélhámosok lennének. 10 ezer jegyet adtak el már előre az interneten keresztül, a helyszínen vásároltakkal együtt több mint 300 millió forintnyi összeget tehettek zsebre, pedig a park pár napig volt csak nyitva. Működtetői most nyolc vádpont alapján állnak bíróság előtt több ezer fogyasztó megtévesztéséért.

(CoolPolitika)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés