CoolPolitika.hu

Karácsonyi húsvét

2011  //  Dec  //  30  //  MTI

Karácsonyi húsvétMég véget sem ért karácsony ünnepe, de a brit Tesco áruházakban már beköszöntött a húsvét.

A legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat egyes boltjainak polcain máris megjelentek a húsvéti csokitojások, három és fél hónappal 2012 húsvét vasárnapja előtt. A The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - csütörtöki kommentárja szerint brit üzletekben valószínűleg soha nem kezdték el ilyen korán a húsvéti csokifigurák árusítását. A lap által megszólaltatott vásárlók közül többen elmondták, hogy még a karácsonyra szánt pulykát sem vették meg, amikor már látták a szupermarketekben a húsvéti csokoládétojásokat. Volt, aki "teljes őrületnek" minősítette a két ünnep ilyen "összeérését".

 

A nagy sietséggel kapcsolatban az anglikán egyház is rosszallásának adott hangot. Steve Jenkins, a Church of England szóvivője a The Sun csütörtöki idézete szerint kijelentette, hogy "még túl korán van a húsvéti tojások árusításához". Jenkins elismerte, hogy a vallási ünnepek egyre inkább üzleti jelleget öltenek, az egyházi szóvivő szerint azonban "nem szabad elfeledni, hogy a húsvéti tojások nem csupán azért kerülnek a boltokba, mert csokoládéból vannak". A Tesco ugyanakkor közölte, hogy csak a vásárlói igényeknek tesz eleget.

 

A nagy verseny és a sanyarú gazdasági helyzet közepette egyre többször előfordul, hogy az egyes ünnepekhez kötődő árucikkek hónapokkal korábban megjelennek a brit üzletekben. Tavaly például az előkelő londoni Selfridges áruházban már augusztus 2-ától - vagyis 145 nappal karácsony előtt - megvásárolható volt a cég karácsonyfadísz-kollekciója, a karácsonyi lámpafüzérekkel és egyéb ünnepi kellékekkel együtt, sőt akár cserépben nevelt karácsonyfát is vehetett a nyári vakáció közepén az előrelátó vásárló.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés