CoolPolitika.hu

Karácsonyi hangulatban a német tengerészek

2009  //  Dec  //  23  //  COOLPOLITIKA

Karácsonyi hangulatban a német tengerészekNémet karácsonyi dalokkal és ajándékokkal igyekszik a tengerészek karácsonyát elviselhetőbbé tenni a Német Tengerészmisszió (DSM).

A karácsonykor is dolgozó legénység tagjai ünnepi dalokat és prédikációt tartalmazó cd-t, süteményt, kézzel kötött zoknit, illetve telefonkártyát tartalmazó csomagot kapnak. A szervezet adatai szerint a DSM összesen harminchárom külföldi és belföldi állomásán mintegy kétmillió tengerész tölt hónapokat távol az otthonától a gazdasági válság idején is.

 

-Az egyedüllét mindig befolyásolja a hangulatot, ami figyelmetlenséghez vezethet, ez pedig nagy problémát jelenthet a fedélzeten, és konfliktusokat is előidézhet - mondta el Heike Proste, a szervezet főtitkára. Korábban a tengerészeknek megengedték, hogy karácsonykor és újévkor fogadhassák feleségüket vagy barátnőjüket a fedélzeten. Ezt az engedményt azonban néhány éve az új biztonsági előírások miatt eltörölték.

 

Az ajándékcsomagban lévő telefonkártyákkal szeretnék segíteni a matrózokat és tengerészeket, hogy az ünnepekkor kapcsolatba léphessenek szeretteikkel és átadhassák karácsonyi üdvözleteiket. A hajófedélzeten a legénység is mindent megtesz, hogy az otthonuktól távol is szebbé tegyék a szeretet ünnepét. Műfenyővel, girlandokkal és díszekkel próbálják meghittebbé varázsolni a meglehetősen sivár környezetet.

 

A nemzetközi hajókon nagyon sok eltérő vallású ember szolgál, de mindenki tiszteletben tartja, hogy sokak számára nagyon fontos ünnepről van szó. -Többnyire mindenki együtt ünnepel - mondta el Proske.(CoolPolitika)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés