CoolPolitika.hu

Kalózok és diplomaták a Twitteren

2009  //  Aug  //  26  //  COOLPOLITIKA

Kalózok és diplomaták a TwitterenAz interneten nemrégiben feltűnt közösségi oldal, a Twitter egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Valójában egy mikro-blog oldal, amelyet hatvan fiatal üzemeltet San Fransisco-ban.

Azonban 2009 tavaszától kezdődően már a köz- és a politikai élet részévé is vált. Áprilisban moldáviai diákok a honlapon fejezték ki lázadásukat és nemtetszésüket a neokommunista kormánnyal szemben, az amerikai sajtó rögtön elkeresztelte a jelenséget Twitter-forradalomnak.

 

2008-ban a Twitter volt az első internetes oldal, ami tudósított a Bombay-i terrortámadásról. A közel-keleti helyzetről már öt perccel az események megtörténte után friss beszámolókkal volt tele az oldal. Azonban augusztus hatodikán kalóztámadás érte az oldalt, és több órára teljesen leállt.

 

A kalózok több millió e-mail címhez és személyes adathoz férhettek így hozzá, és a rendszer a címekre vírusos e-maileket küldött szét. Ha a kalózok aktiválják a vírust, akkor a világon egyszerre több millió számítógép állhat le egyszerre. Az ügyben nyomozók tanácstalanok, az elkövetőket még mindig keresik.

(CoolPolitika)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés