CoolPolitika.hu

Jogtalanul használják a vörös kereszt emblémát

2010  //  Máj  //  20  //  MTI

Jogtalanul használják a vörös kereszt emblémát Jogtalanul használják egészségügyi szolgáltatók és egyéb tevékenységet végző cégek a vörös kereszt emblémát, ezért az egészségügyi miniszter és a segélyszervezet magyarországi elnöke az országos rendőrfőkapitányhoz fordult.

Az Országos Rendőr-főkapitányság szerdai közleményében azt írta: a jogsértő gyakorlat megszűntetése érdekében a Magyar Vöröskereszt több kampányt is folytatott az embléma jelentésének és a vonatkozó jogszabályok megismertetése céljából. Az ORFK szerint az évtizedek óta fennálló jogsértő gyakorlatot csak széles körű tájékoztatással lehet hosszú távon orvosolni, ezért csatlakozva a kezdeményezéshez, tájékoztató anyagot tett közzé a rendőrség honlapján. Az anyagból megismerhető, hogy a vörös kereszt, a vörös félhold és a vörös kristály emblémát kik és mikor használhatják, és a jelképek milyen szerepet töltenek be.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés