CoolPolitika.hu

Jogsértésekkel vádolják az izraeli rendőrséget

2010  //  Nov  //  27  //  MTI

Jogsértésekkel vádolják az izraeli rendőrségetSzámos izraeli orvos, tanár és szociális munkás azt vetette az izraeli rendőrség szemére, hogy erőszakot alkalmaz palesztin gyerekek és fiatalok kihallgatásakor - adta hírül a der Standard című osztrák napilap internetes kiadásában.

A Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek csütörtökön elküldött nyilvános levélben "nyílt jogsértésekkel" vádolják a kelet-jeruzsálemi Szilván negyedben működő rendőrséget. A múlt hónapban több palesztin kiskorú arra panaszkodott, hogy kődobálás miatt az éjszaka közepén bilincsbe verve, szülői kíséret nélkül vitték el őket otthonról kihallgatásra - olvasható az iratban.

 

A levélírók aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy 12 év alatti gyermekeket brutális módszerekkel kérdeztek ki a hatóságok; mint írták, előfordult például olyan eset is, hogy egy tízéves kisfiú teste tele volt véraláfutásokkal a kihallgatás után. Az izraeli rendőrség visszautasította a bírálatot. Miki Rózenfeld szóvivő elmondta, hogy a hatóságok "szigorúan tartják magukat a törvény kereteihez", vagyis nem fordulhat elő az, hogy 12 év alattiakat szülői jelenlét nélkül hallgatnak ki. A rendőrségi szóvivő hozzátette: a visszaélések lehetőségét kizárja az is, hogy a kihallgatásokat videóra kell venni.

 

Kelet-Jeruzsálem Szilván negyedében mostanában különösen gyakoriak az erőszakos cselekmények a palesztinok, az izraeli biztonsági erők és zsidó telepesek között.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés