CoolPolitika.hu

Jemenben nem lesz polgárháború

2011  //  Máj  //  26  //  MTI

Jemenben nem lesz polgárháborúJemen nem lesz bukott állam, az országban nem lesz polgárháború - fogadkozott szerdán Ali Abdalláh Száleh elnök, noha a fővárosban, Szanaában az előző nap heves összecsapások voltak katonái és az államfő távozását követelő törzsi fegyveresek között.

Az országot  33 évig irányító Száleh a Reuters hírügynökségnek adott interjút. Ebben kifejezte reményét, hogy országa nem jut Szomália sorsára. Hangsúlyozta: emberek azt akarják, hogy a hatalomátadás békésen menjen végbe. Kedden heves utcai harcok folytak a főváros kormányzati negyedében az elnök katonái és a legnagyobb törzs harcosai között, miután a jelentős fegyveres erővel rendelkező törzs az államfő lemondását követelő mozgalom oldalára állt.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés