CoolPolitika.hu

Javult az amerikai fogyasztók hangulata

2011  //  Sze  //  17  //  MTI

Javult az amerikai fogyasztók hangulataAz augusztus végihez képest szeptember közepére valamelyest javult az amerikai fogyasztók hangulata: a Michigan állami egyetem és a Thomson Reuters felmérése szerint a fogyasztói hangulatot jelző index 57,8 pont lett az augusztus végi 55,7 pont után.

Az elemzők 57 pontot vártak. Az index alakulását világszerte figyelemmel kísérik az elemzők és befektetők, főként azért, mert az amerikai gazdaság teljesítményének több mint kétharmada a fogyasztási kiadásokból áll össze. Az átfogó indexen belül a jelenlegi helyzet megítélésének almutatója 74,5 pontra javult az augusztus végi 68,7 pontról. A következő hat hónap kilátásainak megítélését tükröző részmutató viszont tovább csökkent: 47,0 pontra az augusztus végi 47,4 pont után. A megkérdezettek a 12-havi inflációra most 3,7 százalékot várnak az augusztus végi 3,5 százalék helyett. Ötéves távlatban 3,0 százalékos inflációt valószínűsítenek, az augusztusban várt 2,9 százalék után.

 

Az Egyesült Államokban a 2008-ban elmélyült világméretű válság mélypontját idézően rossz lett a fogyasztói hangulat augusztus végére: a fogyasztói hangulatot jelző index 55,7 ponton állt augusztus végén. Ennél alacsonyabb értéket csak 1980 áprilisában és májusában, valamint 2008 novemberében mértek. Júliusban még 63,7 ponton, júniusban pedig csaknem 10 ponttal magasabban, 71,5 ponton állt a mutató.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés