CoolPolitika.hu

Javul a középiskolások teljesítménye

2011  //  Ápr  //  15  //  MTI

Javul a középiskolások teljesítményeAz átlagos amerikai középiskolás nehezebb tárgyakat vesz fel és jobb eredményt ér el belőle, mint néhány évvel ezelőtt - állapították meg egy szerdán közzétett tanulmányban.

Az országos értékeléshez a 2009-ben érettségizettek közül 37 700 diák teljesítményét tekintették át 740 állami és magániskolából. Míg 1990-ben az elért pontszám átlagosan 2,68 volt, addig 2009-ben már 3,0. A kreditek száma - melyek egyenként 120 órányi oktatást takarnak - a 2005-ös 26,8-ról 2009-ben 27,2-re emelkedett átlagosan a képzés ideje alatt. A felmérést 1990-ben végezték el először, azóta jóval több matematikai, természettudományos és nyelvi órát vettek fel a diákok, aminek hátterében a szakemberek szerint az állhat, hogy a továbbtanulásnál előnyt jelent a "tartalmasabb" képzés.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés