CoolPolitika.hu

Járványveszély Kasmírban

2010  //  Aug  //  13  //  MTI

Járványveszély KasmírbanJárványveszély kitörésétől tartanak a szakemberek a Kasmír indiaiak által ellenőrzött részén fekvő Ladak régióban, ahol a múlt héten egy hirtelen jött özönvízszerű esőzés hatalmas áradásokat okozott - írta a The Times of India című napilap csütörtöki számában.

A polgári védelem legfrissebb adatai szerint legkevesebb 185-en vesztették életüket az ítéletidőben, és százakat még mindig eltűntként tartanak nyilván. Az indiai védelmi minisztérium egészségügyi szakszolgálatának orvosai a természeti katasztrófa sújtotta területek sérült lakóinak kezelése közben kolerára és tífuszra utaló tüneteket diagnosztizáltak.

 

A szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy a legnagyobb kárt elszenvedett Leh városában elégtelen a vízelvezető csatornahálózat, és ezért a nagy mennyiségű csapadék miatt kiterjedt sártengerek alakultak ki. A fertőzésveszélyt fokozza, hogy sokhelyütt az áldozatok tetemeit még nem szállították el, így a vezetékes ivóvíz fertőzötté vált. A hegyvidéki térség a tenger szintje fölött mintegy 3500 méteres magasságban fekvő sivatag, ahol ritkán fordul elő nagy mennyiségű csapadék. A környék hegyi túrázók kedvelt úti célja.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés