CoolPolitika.hu

Japán Kína segítségét kéri

2010  //  Nov  //  25  //  MTI

Japán Kína segítségét kériKan Naoto japán kormányfő azzal a kéréssel fordult szerdai sajtóértekezletén Kínához, hogy segítsen megfékezni Észak-Koreát, amelynek tüzérsége az előző nap ágyúzott egy dél-koreai szigetet.

A kormányfő üzenetében arra a tényre hivatkozott, hogy Pekingnek jelentős befolyása van Phenjanra. -Kínának fontos szerepe van a nemzetközi közösségben, és ez nagy felelősséggel is jár. Úgy vélem, Kínának felelős országként kell meghoznia a megfelelő válaszlépéseket - mondta a japán kormányfő újságíróknak. Kan azt megelőzően tartott tájékoztatót a médiának, hogy elkezdődött a japán kormány válságtanácskozása a két Korea közötti incidens ügyében.

 

Kitazava Tosimi nemzetvédelmi miniszter pedig azt mondta a sajtóértekezleten, nem lehet kizárni annak eshetőségét, hogy az észak-koreai atomfegyverprogram már igen előrehaladott állapotban van. Kedden a gazdasági és költségvetési politikáért felelős államminiszter, Kaieda Banri felvetette, hogy Tokió az incidens nyomán szigoríthat az Észak-Koreával szemben érvényben levő szankciókon.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés