CoolPolitika.hu

Isten igéje 139 órában az olasz tévécsatornán

2008  //  Okt  //  06  //  coolpolitika

Isten igéje 139 órában az olasz tévécsatornánA Teremtés könyve első fejezetének felolvasásával hét napon és hat éjszakán át tartó Biblia-olvasó maraton kezdődött a RAI olasz közszolgálati tévécsatornán.

Az adó történetének leghosszabb élő adását XVI. Benedek pápa nyitotta meg vasárnap délután. Héber nyelven olvasott fel néhány szakaszt a Genezisből, majd átadta a szót egy orosz ortodox püspöknek, akit az olasz protestáns egyház egy vezetője követett.

A Biblia éjjel-nappal című 139 órás adásban keresztény és nem keresztény egyházak képviselői, köztük rabbik és muszlim imámok, továbbá a legkülönbözőbb társadalmi rétegek reprezentánsai, politikusok, színészek, írók, újságírók, sportolók és fogyatékkal élők, valamint katonák váltják egymást a Szentírás szövegének tolmácsolásában. A sort Tarcisio Bertone bíboros államtitkár, a Vatikán második embere zárja október 11-én.

A Biblia-olvasási Guinness-rekordkísérlet a püspöki szinódus kísérőrendezvénye. Az egyházvezetői konzultatív tanácskozás ugyancsak vasárnap kezdődött. Elsősorban arra keresi a választ, miként fogadja a világ Isten igéjét a Biblián keresztül. Hétfőn a szinódusok történetében első ízben szót kap a judaizmus képviselője. Sear Jasiv Kohen haifai főrabbi a bibliai szövegek zsidó szemléletét kívánja bemutatni.  

 

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés