CoolPolitika.hu

Irán új védelmi rakétarendszer kiépítését kezdte meg

2009  //  Jún  //  07  //  MTI

Irán új védelmi rakétarendszer kiépítését kezdte megIrán egy új föld-levegő rakétarendszer kiépítését kezdte meg ellenséges harci repülőgépek elleni védekezésül - jelentette a helyi média szombaton.

-Az új védelmi (rakéta-) rendszer hatótávolsága több mint 40 kilométer, s így képes lesz szuperszonikus sebességgel üldözni és eltalálni az ellenséges repülőgépeket és helikoptereket - közölte Mosztafa Mohammad Nadzsar iráni védelmi miniszter a Fars iráni hírügynökség jelentése szerint.

 

A tárcavezető a Sahin (Sólyom) rakétarendszerre utalt, miután ismételten találgatások jelentek meg a nemzetközi sajtóban arra vonatkozóan, hogy Izrael esetleg támadást intéz iráni célpontok ellen. Az izraeli kormány szerdán ellentmondásos jelzéseket küldött egy esetleges Irán elleni támadásra vonatkozóan. Avigdor Liberman külügyminiszter azt mondta, hogy kormányának nem áll szándékában az atomprogramja miatt nemzetközi bírálatok célpontjában álló Irán bombázása. Ehud Barak védelmi miniszter ellenben azt hangsúlyozta, hogy Izrael továbbra sem zár ki semmilyen lehetőséget.

 

Irán a rakéták építésével és kipróbálásával arra való elszántságát szeretné demonstrálni, hogy támadás esetén visszavág. A Sahin rakétarendszer a Fars jelentése szerint Irán "legfontosabb és legösszetettebb projektje" az 1979-es iráni forradalom óta. Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök, aki a június 12-i elnökválasztáson szeretné megtartani tisztségét mérsékelt kihívóival szemben, azzal fenyegetőzött, hogy Irán minden támadót "a pokolba fog küldeni".
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés