CoolPolitika.hu

Inog a holland kormánykoalíció

2010  //  Nov  //  14  //  MTI

Inog a holland kormánykoalícióAlig egy hónappal beiktatása után bizonytalanná vált a holland kormány sorsa, mert a kisebbségi koalíciót kívülről támogató szélsőséges PVV egyik képviselőjéről kitudódott, hogy büntetett előéletű.

Az RTL csütörtöki híradójából derült ki, hogy Eric Lucassent, az iszlámellenes Szabadság Párt (PVV) képviselőjét 2002-ben szexuális bűncselekmény miatt elítélték, mert kiképző altisztként tiltott nemi kapcsolatot létesített két katonanővel. Korábban az derült ki, hogy a képviselőt szomszédjai többször feljelentették fenyegetés és megfélemlítés miatt. Geert Wilders, a PVV elnöke már akkor a vádak "alapos kivizsgálását" ígérte, ami elől az új tények után már végképp nem térhet ki, ám döntése - a képviselő esetleges kizárása - megpecsételheti a mindössze egy mandátum többséggel rendelkező koalíció sorsát.

 

Wildersnek nincs szerencséje pártja több más tagjával sem. Marcial Hernandez képviselőt egy hágai férfi "kiütésével" gyanúsítják, Hero Brinkmannak a hágai parlament büfésével gyűlt meg a baja, és bár tagadja a férfi állítását, hogy megütötte volna, azt elismeri, hogy alkoholproblémával küzd. Egy másik képviselőt, az állatok jogaiért küzdő Dion Graust viszont állapotos felesége bántalmazásáért jelentették fel. Wilders nem tagadja, hogy ezek az ügyek nem tesznek jót pártjának. -Ezekre a legkevésbé se vagyok büszke - mondta, és azt is elismerte, hogy nem tudott Lucassen múltjáról. Mint mondta, "sajnos hiányzanak a pénzügyi eszközök a képviselőjelöltek megfelelő átvilágítására".

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés