CoolPolitika.hu

Ingyen osztották a gyémántokat

2009  //  Jún  //  02  //  MTI

Ingyen osztották a gyémántokatIngyen osztott szét 5000 aprócska gyémántot hétfőn Tokióban egy francia ékszergyártó és -kereskedő cég, a Mauboussin.

A 0,1 karátos, mintegy 50 dollárt érő gyémántokat ingyen adták az első ötezer sorbanállónak, de a cég abban bízik, hogy a megajándékozottak majd a japán főváros előkelő bevásárlónegyedében, a Ginzán februárban megnyílt márkaboltban tetetik be az ékkövet gyűrűbe vagy nyakékbe, fellendítve a pangó ékszerbolt forgalmát.

 

A szokatlan reklámakció jóval több mint ötezer érdeklődőt vonzott, s a hoppon maradt emberek fennhangon szidalmazták az alkalmazottakat. A francia ékszerbolt a világ egyik legdrágább üzleti negyedében nyílt, de kihasználatlan, mert a neve nem mond semmit a japánoknak, akik a kiejtését sem ismerik (mobusszen).

 

A Ginzán bevett szokás egy-egy új termék bevezetésére, hogy olyan akciót hirdetnek, amely hosszú sorokat okoz az utcán, nagy feltűnést keltve az üzleti negyedben. Így történt ez az Apple iPhone-jával, a tojásformájú tamagocsival és számtalan videojátékkal. Amikor a H and M svéd ruhagyár tavaly megnyitotta első tokiói üzleteit, hetekig tartottak a "sorbanállásképző" reklámakciók.

 

A Franciaországban 181 éve alapított ékszergyártó - közleménye szerint - reméli, hogy tokiói akciójával sikerül "elfújnia a recessziót és felfedeztetni a vásárlás örömét a költekezésüket visszafogó emberekkel".
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés