CoolPolitika.hu

Indiai diákokat öltek meg Ausztráliában

2010  //  Már  //  06  //  MTI

Indiai diákokat öltek meg AusztráliábanAz Ausztráliában tanuló indiai diákok ellen elkövetett, rasszista indíttatású támadások és több hallgató megölése után egy hároméves indiai származású kisfiú meggyilkolásának híre rázta meg pénteken a földrésznyi ország lakosságát.

Az indiai diákok sérelmére elkövetett támadások miatt korábban már az újdelhi kormány is mély aggodalmát fejezte ki. A mostani bestiális esettel kapcsolatban azonban az ausztráliai rendőrség óvott az elhamarkodott következtetésektől és visszafogottságra szólított fel.

 

A hároméves kisgyerek szüleivel együtt látogatott Melbourne-be, és csütörtökön tűnt el. Holttestére a várostól 30 kilométerre egy cserjésben bukkantak rá. Az első halottkémi vizsgálat nem derített fényt a gyermek halálának pontos okára. -Gyilkossági nyomozás folyik, a legrosszabbat feltételezzük - mondta Victoria szövetségi állam rendőrfőnök-helyettese.

 

Stephen Smith ausztrál külügyminiszter a minap fejezte be indiai látogatását, amelynek egyik célja éppen az volt, hogy megnyugtassa az indiai kormányt afelől: Ausztrália mindent megtesz az országban tanuló mintegy 120 ezer indiai diák biztonságáért. -A diákok és általában az indiaiak ellen elkövetett legújabb támadások rossz fényt vetnek kapcsolatainkra - ismerte el Smith Újdelhiben, hozzátéve hogy az atrocitások megbocsáthatatlanok.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés