CoolPolitika.hu

Indiában magyarokat néztek terroristának

2008  //  Dec  //  06  //  coolpolitika

Indiában magyarokat néztek terroristának Szabadon engedték az indiai hatóságok azt a magyar házaspárt, akiket terrorelhárító kommandósok fogtak el Varanasiban, miután terrortámadásról szóló feljegyzéseket találtak szállodai szobájukban - írja a HavariaPress.
Információk szerint egy agrai luxushotel személyzete találta meg a december végére tervezett terrortámadás előkészületeirõl szóló feljegyzéseket a magyar pár szállodai szobájában. A feljegyzések egy telefonkönyvben voltak elrejtve.

Az indiai hatóságok lenyomozták a szobában lakó párt, miután a szálloda értesítette őket, majd Varanasiban, rendkívüli készültség mellett, több tucat kommandós elfogta őket.

A két magyart őrizetbe vették, majd kihallgatták. A 16 tagú csoporttal Pakisztán felől érkező magyarokat azonban tisztázta a tőlük kapott írásminta. Az indiai belbiztonsági szervek szakértői kétséget kizáróan megállapították, hogy a telefonkönyvben megtalált feljegyzéseket nem ők írták, mint ahogy maguk is állították. Feltehetően a szobában korábban lakó vendégek egyike készítette azokat. A magyar házaspárt, miután tisztázták ártatlanságukat, szabadon engedte az indiai rendőrség. A pár elfogásával egyidőben több akció is zajlott: a turistacsoport több tagját is elfogták, valamint a több agrai szállodában is tartottak terrorelhárító razziát.

A hindu.com úgy tudja, ezután a két magyar és turistacsoportjuk folytathatta útját Mumbaiba (Bombay). E forrás szerint a csoport már pénteken továbbutazott Mumbaiba, de az ottani rendőrség és titkosszolgálat figyelmét felhívták rájuk.

A hatóságok most három-négy hónapra visszamenőleg minden olyan vendég adatait kigyűjtik, aki megszállt a hotelben.

(HavariaPress)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés