CoolPolitika.hu

Pakisztán a terrorizmus epicentruma - India szerint

2009  //  Feb  //  03  //  coolpolitika

Pakisztán a terrorizmus epicentruma - India szerintA világméretű terrorizmus középpontja Pakisztán, ezért felszólítjuk az országot: számolja fel a terrorista infrastruktúrát - jelentette ki az indiai védelmi miniszter. Arackaparambil Kurian Antony szerint minden Pakisztán területén működő iszlám radikális szervezet és terrorista sejtet be kell szüntetni.

Pakisztán, és az egész világ érdeke, hogy az értelmetlen erőszak elkövetőit felelősségre vonják - mondta Arackaparambil Kurian Antony Újdelhiben, egy Ázsia biztonságáról szóló konferencián. A tárcavezető úgy látja, a közelmúltbeli mumbai merénylet példája is keresztülhúzza Iszlamabad azon ígéretét, miszerint mindent megtesz a terrorizmus megállítására - írja a rian.ru.

Decemberben hasonló kijelentésekkel a 76 éves Manmohan Szinghen kormányfő állt elő.

Néhány napja Pakisztán nagy-britanniai nagykövete egy indiai televíziónak adott nyilatkozatában közölte: a mumbai (Bombay) merényleteket nem Pakisztánban tervelték ki. - A nyomozók megállapítása szerint Pakisztán területét nem használták fel a mumbai támadásokhoz - mondta Vadzsid Samszul Haszan a NDTV televíziónak. Ez az interjú volt az első eset, hogy egy magas rangú pakisztáni illetékes kommentálta a bizonyítékokra vonatkozó, India által átadott iratokat.

India szerint a merényletet pakisztáni állampolgárok követték el, feltehetően a pakisztáni titkosszolgálatok támogatásával, de Iszlámábád ezt tagadja, és azt hangoztatja, kész együttműködni az indiai hatóságokkal.
 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés