CoolPolitika.hu

India pakisztániak kiadatását követeli

2008  //  Dec  //  02  //  coolpolitika

India pakisztániak kiadatását követeliBizonyítékot kell szolgáltatnia Indiának arra a vádjára, hogy pakisztániak voltak a mumbai (bombayi) merénylők - jelentette ki kedden a pakisztáni miniszterelnök, miközben Újdelhi 50 körözött terrorista kiadását követeli Iszlámábádtól.

Megneveztek egyes szervezeteket...de ez nem bizonyíték. Ha fel tudnak mutatni bizonyítékokat, készek leszünk teljes mértékben együttműködni - mondta a CNN amerikai hírtelevíziónak Juszuf Raza Gilani.
   
Az újdelhi külügyminisztérium közleménye szerint a tárca hétfőn jegyzéket adott át a pakisztáni nagykövetnek, s ebben tudatta: pakisztáni elemek követték el a 188 halálos áldozatot követelő vérengzést. India a Laskar-e-Taiba (Igazak Hadserege) betiltott pakisztáni szervezetet gyanúsítja a múlt heti terrortámadások elkövetésével. India többek között a Laskar-e-Taiba vezetőjének, Háfiz Szájednek a kiadását követeli. A névsorban mintegy ötven ember neve szerepel, így Davúd Ibrahimé, az 1993-as mumbai merényletek kitervelőjéé, aki az Indiában körözött személyek listáját vezeti. Úgy tudni, hogy Pakisztánban él, amit Iszlámábád tagad. A pakisztáni tájékoztatási miniszter kedden csak annyit mondott, hogy válaszolni fognak az indiai jegyzékre.
   
Gilani cáfolta, hogy nézeteltérések lennének kormánya és a hadsereg között, miután Iszlámábád szombaton úgy döntött, hogy az előzetes bejelentés ellenére mégsem küldi Indiába a pakisztáni titkos szolgálat vezetőjét segítségül a mumbai merénylet körüli nyomozásban, hanem csupán egy egyszerű ügynök utazott a szomszéd országba. Juszuf Raza Gilani ugyancsak cáfolta azokat az értesüléseket, amelyek szerint a pakisztáni hadsereg visszavonhatja egységeit az északnyugati területekről, ahol az al-Kaida terrorista hálózathoz kötődő tálibok ellen harcolnak, hogy átvezényeljek őket az Indiával határos keleti zónába - adta hírül az MTI.

 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés