CoolPolitika.hu

India megerősíti a hírszerzést

2008  //  Dec  //  11  //  coolpolitika

India megerősíti a hírszerzést India a mumbai (bombayi) terrortámadás hatására teljesen átszervezi biztonsági és hírszerző intézményeit - jelentette be csütörtökön az újdelhi parlamentben az ország belügyminisztere.

A kormány megerősíti a parti őrséget, létrehoz egy országos nyomozóhatóságot, emeli a rendőrképzés színvonalát és megszigorítja a terrorizmusellenes törvényeket - mondta el Palaniappan Csidambaram.

Ezek az első olyan konkrét intézkedések, amelyeket a kormány meghoz a 171 halálos áldozatot követelő, összehangolt terrortámadások és annak hatására, hogy a hatóságok ezzel kapcsolatos biztonsági és hírszerzési mulasztásai közfelháborodást váltottak ki. A belügyminiszter néhány nappal korábban elismerte a kormány mulasztását.

Csidambaram kijelentette, hogy ha a terrorizmust a világon végigsöprő viharnak tekintjük, akkor a ciklon szeme jelenleg Dél-Ázsiában van - adta hírül az MTI.
 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés