CoolPolitika.hu

India kérni fogja a Union Carbide vezetőjének kiadatását

2010  //  Jún  //  27  //  MTI

India kérni fogja a Union Carbide vezetőjének kiadatásátAz indiai kormány kérni fogja az Egyesült Államoktól a Union Carbide vegyipari cég egykori vezetőjének kiadatását, hogy felelősségre vonhassa a 15 ezer ember halálát okozó 1984-es bhopali mérgesgáz-szivárgás ügyében.

A világ eddigi legnagyobb ipari katasztrófájával kapcsolatban ebben a hónapban lángolt fel újra a közharag, miután egy indiai bíróság - 26 évvel a tragikus események után - halált okozó gondatlanság miatt egyenként két év börtönbüntetéssel sújtotta a cég hét korábbi alkalmazottját. Sok indiai a tragédia súlyához képest túl enyhének tartja a büntetést. A kormány - mint csütörtökön bejelentették - úgy döntött, újból kérni fogja az Egyesült Államoktól az anyavállalat akkori vezetőjének, Warren Andersonnak a kiadatását, és kárpótlásban részesíti az elhunytak családját.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés