CoolPolitika.hu

Igaza lett a Holdembernek

2011  //  Már  //  28  //  MTI

Igaza lett a HoldembernekJobb földrengésjósnak bizonyul Új-Zélandon egy halászati szakértő a téma tudósainál.

Ken Ring helyesen prognosztizálta a március 20-i utórengést, mely a legerősebb volt a Christchurch városát tragikusan megrázó februári földmozgás óta: 5,1 erősségű. Bár Ring ennél is nagyobb rengést jövendölt, az "időzítéssel" csak fél napot "pontatlankodott". A férfi tudósok gúnyözönébe került az utóbbi hetekben, miután közölte, hogy megjósolta a februári katasztrófát. Az a jóslat azonban nem kapott előre nyilvánosságot, ezért nem is igen hittek neki.

 

Ring prognózisai a Holdon alapulnak: a férfi  osztja azt a vélekedést, mely szerint a Hold tömegvonzása váltja ki a Földön a tektonikus rétegek elmozdulását. Ring március 20-a reggelére jövendölt újabb földrengést, amit komolyan is vett több christchurchi lakos és elhagyta a várost a múlt vasárnapra. A tudósok és a sajtó azonban valósággal kipellengérezték Ringet. Több geológus és mérnök egy miniszter társaságában március 20-án közösen villásreggelizett Christchurch egyik legrégebbi és legmagasabb épületében fennen hangoztatva, hogy semmi jel sem utal várható földrengésre.

 

Étkezésüket nem is zavarta meg semmilyen földmozgás, ők pedig nagyokat legyintve derűsen távoztak, ám este 9 óra 47 perckor megrendülhetett hitük saját tudományukban és elkezdődhetett - volna - erősödni Ringében, aki 10 órát tévedett csupán. A Holdembernek gúnyolt Ring tudományát mindazonáltal továbbra sem veszik komolyan a tudósok - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés