CoolPolitika.hu

Huszonkét millió fölötti munkanélküli

2011  //  Jún  //  01  //  MTI

Huszonkét millió fölötti munkanélküliNem változott a munkanélküliség az euróövezetben áprilisban, 9,9 százalékot tett ki, ugyanannyit, mint márciusban - közölte az Eurostat kedden.

Az unió 27 tagországában 9,4 százalékos rátát mértek, márciusban még 9,5 százalék volt a munkanélküliség. Az Európai Unió statisztikai hivatalának számításai szerint az EU 501 millió lakosából  22,547 millióan voltak állás nélkül idén áprilisban - ebből 15,529 millióan az euróövezetben. A 27 tagorzágban165 ezerrel, az euróövezetben 115 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma márciushoz képest.

 

A tagországok közül a legalacsonyabb rátát Ausztriában és Hollandiában mérték, 4,2 százalékot, a legmagasabbat változatlanul Spanyolországban regisztrálták, 20,7 százalékot. Magyarország az alsó harmadban foglal helyet az Eurostat kimutatásai szerint, 11,6 százalékos áprilisi rátával. Ennél magasabb munkanélküliségi ráta csak Szlovákiában volt a visegrádi négyek közül, 13,9 százalék.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés