CoolPolitika.hu

Húsz év után merészkedett az utcára a tériszonyban szenvedő brit nő

2009  //  Ápr  //  14  //  MTI

Húsz év után merészkedett az utcára a tériszonyban szenvedő brit nőHúsz év után merészkedett az utcára egy agorafóbiás brit nő, miután az interneten egy segíts magadon kurzus anyagára bukkant.

A negyvenéves South Shields-i illetőségű Sue Curtis élete felét töltötte a négy fal között. Az asszony azután zárkózott be, hogy 1989-ben súlyos pánikrohamok törtek ki rajta. Volt olyan nap, hogy 15-20 alkalommal hatalmasodott el rajta a pánikszerű félelem.

 

Az agorafóbia olyannyira úrrá lett rajta, hogy 2000-ben lakása nappalijában mondta ki a boldogító igent férjének - olvasható a The Daily Telegraph online kiadásában. Most mindössze hat hét kellett, hogy a kétgyermekes anya, miután megfelelő tanácsokra bukkant az interneten, kimerészkedjen az utcára, amelyhez egyébként a kedvet a Google Map Streeet View szolgáltatása hozta meg.

 

Az utóbbi években az asszonynál a tériszonyhoz egy sor más fóbia is társult. Így Sue Curtis irtózott a hajmosástól, a fogmosástól, de attól is, hogy felkeljen. Életében egycsapásra megváltozott minden, amikor felfedezte az interneten a tanácsokat, s lépésről lépésre elvégezte a gyakorlatokat. -Végigcsináltam a gyakorlatokat, s megtanultam leküzdeni a szorongásomat - magyarázta.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés