CoolPolitika.hu

Tárgyalás közben horkolt a bíró

2008  //  Nov  //  06  //  coolpolitika

Tárgyalás közben horkolt a bíró  Ausztráliában újra kellett tárgyalni két kábítószer-kereskedő ügyét, ugyanis az előző meghallgatásokon a bíró folyamatosan elaludt. A legfelsőbb bíróság érvénytelenítette a két férfi büntetését, ugyanis az indoklás szerint Ian Dodd nem tudta megismerni az ügy minden részletét, tehát a döntés nem volt megfontolt.

A két kábítószer-kereskedő ügyvédjének 2004 óta most sikerült bebizonyítaniuk, hogy az elítéltek büntetése azért lett ilyen hosszú, mert a bíró végig sem hallgatta őket, hiszen szinte végigaludta a tárgyalásokat. A két férfi 13 és 11 évet kapott, mert a rendőrség extasy tablettákat talált egyikük autójában.

 

Az ítélet itun mindketten állították: a bíró nem csak szendergett, hanem hangosan horkolt is. Néhány alkalmazott megpróbálta ugyan észrevétlenül felébreszteni Ian Doddot, de nem igazán jártak sikerrel. A jelenlévők elkuncogtak a jeleneteken, ám a vádlottak nem igazán örültek a helyzetnek. 

A legfelsőbb bíróság kimondta: hiba csúszott a kihallgatásokba, ezért újratárgyalják az ügyet.

Az orvosi vizsgálat megállapította, hogy a bírának gondjai voltak az egészségével. Dodd bíró egyébként 2005-ben vonult nyugdíjba.

 


 Néhány éve eljárást indítottak egy francia bíró ellen, aki tárgyalás közben maszturbált. A 39 éves bordeauxi bírónak állítólag nagyon tetszett a védőbeszédét folytató ügyvédnő. A La Charente Libre című újság egyik riportere így látta az eseményeket: a bíró félreérthetetlen mozdulatokat tett, miután diszkréten felhúzta bírói talárját, és kigombolta a nadrágját.

A bírót felfüggesztették, és pszichiátriai vizsgálatra küldték.
 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés