CoolPolitika.hu

Hontalanok lehettek a mumbai merénylők

2008  //  Dec  //  03  //  coolpolitika

Hontalanok lehettek a mumbai merénylőkÁllampolgárság nélküli fegyveresek követték el a terrorista merényleteket múlt héten Mumbaiban (Bombay) - mondta Aszif Ali Zardari pakisztáni elnök kedden a CNN-nek adott interjúban.

Úgy vélem, olyan hontalan fegyveresekről van szó, akik az egész térségben tevékenykednek (...) és az egész világot túszul ejtik - fogalmazott az elnök. Ismét határozottan tagadta, hogy bármilyen felelősség terhelné a támadásokért a pakisztáni államot. Megkérdőjelezte azt az indiai állítást is, hogy az egyetlen túlélő merénylő pakisztáni állampolgár.

Az újdelhi külügyminisztérium a pakisztáni nagykövetnek hétfőn átadott jegyzékben tudatta: pakisztáni elemek követték el a - legfrissebb veszteségmérleg szerint 188 halálos áldozatot követelő - vérengzést. India a Laskar-e-Taiba (Igazak Hadserege) betiltott pakisztáni szervezetet gyanúsítja a terrortámadások végrehajtásával.

India kedden a merényletsorozattal összefüggésbe hozott, körözött iszlamisták kiadását követelte Pakisztántól, de a két ország igyekezett enyhíteni a mumbai vérengzés miatt köztük támadt feszültséget: Újdelhi kizárta katonai válaszlépés alkalmazását, Iszlámábád pedig vádjai bizonyítására kérte szomszédját.

Az indiai hatóságok többek között Háfiz Szajednek, a Laskar-e-Taiba vezetőjének a kiadását követeli. A The Wall Street Journal úgy értesült: az indiai rendőrség feltételezése szerint a merényletek értelmi szerzője a szervezet terrortámadásait irányító Juszuf Muzammil volt.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés