CoolPolitika.hu

Homoszexualitása segített jobb színésszé válni

2012  //  Okt  //  30  //  MTI

Homoszexualitása segített jobb színésszé válniIan McKellen szerint homoszexualitása segített neki abban, hogy jobb színésszé váljon, mivel éveken át gyakorolta, hogy "másnak tettesse magát, mint aki valójában".

A 73 esztendős színészlegenda mindezt egy, a szigetország középiskoláit érintő kampány résztvevőjeként mondta el. A Nagy-Britanniában működő Stonewall melegjogi szervezet kezdeményezésének célja, hogy véget vessen a homofóbiából eredő iskolai zaklatásoknak. Egy észak-londoni iskola diákjaival beszélgetve a színész elmondta, hogy mindig is tisztában volt másságával, de úgy érezte, nem képes nyíltan beszélni róla - adta hírül a Yahoo amerikai hírportál. Mint elmondta, akkoriban még nem volt Graham Norton - a homoszexualitását nyíltan felvállaló népszerű műsorvezető - a televízióban, sem meleg parlamenti képviselők, és senki sem beszélt a melegek jogairól a rádióban.

 

"Megpróbáltam megszabadulni önmagam ezen részétől, elrejteni a nyilvánosság elől, elfojtani az egészet" - mondta a színész. Majd hozzátette: amikor azt éreztetik az emberrel, hogy nagy hiba, hogy olyan, amilyen, akkor tagadásba menekül.  A Gyűrűk Ura-filmek sztárja arra ösztönözte a gyerekeket, hogy ne használják becsmérlő kifejezésként a "gay" (meleg) szót.    A lovagi címet viselő McKellen ismét Szürke Gandalf szerepét ölti magára a régóta várt A hobbit című trilógiában, amelynek első része, A hobbit - Váratlan utazás, december 13-án kerül a mozikba világszerte.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés