CoolPolitika.hu

Holttestek a bányában

2010  //  Jún  //  01  //  COOLPOLITIKA

Holttestek a bányában Egy elhagyatott ezüstbányában 20-25 holttestet fedeztek fel, Mexikó déli részén. A holttestek valószínűleg erőszak és gyilkosság áldozatai. Az áldozatok nagy valószínűséggel drogkereskedkedőkkel álltak kapcsolatban, nyilatkozta a mexikói szövetségi rendőrfőnök.

A testek nehezen hozzáférhető helyen voltak, mintegy 100 méteres mélységben, kiemelésük a bányából sok időt vett igénybe. A hatóságok szombaton és vasárnap is azon dolgoztak, hogy ideiglenes temetőjükből kihozzák az áldozatok testeit. A bánya, amely már régóta használaton kívül van Taxco város közelében található, ami 160 kilométerre dél-nyugatra fekszik a fővárostól.

 

A rendőrség eddig azt állapította meg, hogy a testek nem egyszerre kerültek a bányába, hanem egymás után, a gyilkosok valószínűleg hosszabb időn keresztül használhatták a lezárt területet „temetőként”. Taxco környékén több elhagyatott ezüstbánya is van, sok a drogkereskedő és bűnszervezet, valamint igen sok a külföldi turista is, ezért fokozott rendőri tevékenységre van itt szükség. Mexikóban több mint 23 ezer embert öltek meg 2006 óta drogkereskedelemmel kapcsolatba hozható  bűntények során, mióta Felipe Calderon miniszter megkezdte drogellenes politikáját.

(CoolPolitika)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés