CoolPolitika.hu

Holtan találták Madoff régi barátját

2009  //  Okt  //  27  //  MTI

Holtan találták Madoff régi barátjátHoltan találták vasárnap Florida állambeli óceánparti villájában azt a férfit, aki feltételezések szerint az egyik legnagyobb haszonélvezője volt a befektetési csalás miatt elítélt Bernard Madoff machinációinak.

A rendőrség tájékoztatása szerint Jeffry Picower holttestére a férfi felesége talált rá a ház medencéjében. A 67 éves férfi a család ügyvédje szerint nem volt egészséges; Parkinson-kórban szenvedett és a szíve sem volt rendben. A rendőrség ennek ellenére nem zárta ki, hogy esetleg gyilkosság történt; vizsgálják a halál okát.

 

A jogász és könyvvizsgáló Picower a feleségével együtt vezette a nevét viselő közhasznú alapítványt, amely több millió dollárral támogatta többek között a híres Massachusettsi Műszaki Egyetemet (Massachusetts Institute of Technology, MIT) és a New York-i közkönyvtárat. Az alapítvány vagyonát Madoff kezelte.

 

A pórul járt befektetők beperelték Picowert, mert szerintük a milliárdos tudott a kötvénycsalás, több rendbeli pénzmosás és egyéb vádpontok miatt júniusban 150 évi börtönbüntetésre ítélt Madoff ügyleteiről, sőt több mint 7 milliárd dolláros haszonra tett szert a csalássorozatnak köszönhetően. Picower ügyvédje elutasította a vádat, ugyanakkor közölte, szeretnének peren kívüli megállapodást kötni Irving Picarddal, a Madoff-cégek csődbiztosával.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés