CoolPolitika.hu

Hollandia a kényszerházasságok ellen

2012  //  Már  //  25  //  MTI

Hollandia a kényszerházasságok ellenA holland kormány hadat üzen a kényszerházasságoknak, pénteken elfogadott törvényjavaslatai a házasságkötések szigorítását szolgálják.

-Egyetlen kényszerházasság is túl sok - mondta Mark Rutte miniszterelnök a holland kormány pénteki tanácskozását követő sajtótájékoztatóján - írja a De Volkskrant című újság honlapja. A kimondatlanul is a muszlim szokások elleni fellépés része lesz például az unokatestvérek közötti házasság tilalma. Általában ugyanis az ilyen közeli rokonok közötti házasság esetében van szó kényszerről. A jövőben csak abban az esetben lesz lehetőség mégis az egybekelésre, ha a két fél bizonyítani tudja a teljes önkéntességet.

 

Hasonlóan megtiltják a kiskorúak közötti házasságot, a pár mindkét tagjának be kell töltenie 18. életévét. Ma még egy kiskorúval külföldön kötött házasságot érvényesíteni lehet Hollandiában. A jövőben mindkét partnernek be kell töltenie a 18. életévet házasságuk elismertetése pillanatában. A külföldön létrejött poligámia elismertetését is igyekeznek korlátozni: csak egy házastárs kaphat Hollandiában tartózkodási engedélyt.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés