CoolPolitika.hu

Hitetlenkedés a dzsihadista fórumokon

2011  //  Máj  //  03  //  MTI

Hitetlenkedés a dzsihadista fórumokonHitetlenkedéssel, dühvel és Amerika-ellenes fenyegetésekkel fogadták Oszama bin Laden al-Kaida vezért halálhírét az internetes dzsihadista fórumokon.

Az amerikai SITE és Jihadology dzsiháddal foglalkozó honlapok fordításában megjelent hozzászólások szerint Obama vasárnap éjjeli bejelentése sokkolta a radikális iszlamistákat. -Ha ez igaz, akkor ez egy szégyenteljes nap a pakisztániak számára, amiért nem tudták megvédeni az iszlám hősét" - írta az egyik kommentelő. "Ez egy gyásznap számunkra - tette hozzá. -Ha Isten is úgy akarja, ez a hír nem igaz. Ha igaz, az egy katasztrófa - vélte egy másik internetező. -Ha ez igaz, még szerencse, hogy Amerikának nem sikerült éve elfognia őt, mert akkor úgy megalázták volna, mint Szaddam Husszeint (kivégzett iraki diktátor). Így legalább teljesülhetett a leghőbb vágya, és mártírként halhatott meg.

 

Voltak, akik az első sokk után rögtön fenyegetőzni kezdtek. -Az oroszlánok oroszlánok maradnak, és továbbra is Oszama nyomdokaiban járnak. Ó, Allah, add, hogy Amerika olyan sokáig ne ismerje a biztonságot, mint Palesztina - fohászkodott az egyik hozzászóló. Egy másik, az ünneplő amerikai tömeget ábrázoló képekre reagálva azt írta: -Ezek az örvendezők szórakoztatóak. Ünnepeljétek a hírt, ahogy csak akarjátok, hitetlenek. Már csak kevés időtök maradt ünnepelni, mielőtt szembe kellene néznetek a valósággal. A kétkedők közül valaki megjegyezte: -Amerika csak azért csinálta ezt az egészet, hogy legyen egy jó indokuk kivonulni Afganisztánból még az idén.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés