CoolPolitika.hu

Hillary Clinton a legnépszerűbb

2011  //  Sze  //  18  //  MTI

Hillary Clinton a legnépszerűbbAz amerikaiak egyharmada úgy gondolja, hogy Hillary Clinton jobb elnök lenne, mint Barack Obama és csaknem kétharmaduk jó véleménnyel a külügyminiszterről - derült ki a Bloomberg News által a hétvégén közzétett közvélemény-kutatásból.

A megkérdezettek 34 százaléka gondolja úgy, hogy jobban mennének a dolgok, ha ma Clinton lenne az Egyesült Államok elnöke, 47 százalék szerint semmi sem változna, 13  százalék viszont úgy gondolja, hogy a volt fist lady rosszabbul kezelné az országos ügyeket, mint Obama. Az amerikaiak 64 százaléka pozitívan vélekedett a diplomáciai tárca vezetőjéről. A megkérdezettek 50 százalékának mint emberről, jó véleménye van Obamáról, még akkor is, ha 49 százalékuk elégedetlen elnöki  teljesítményével.

 

A demokrata pártiak túlnyomó többsége úgy véli, hogy Obama a párt legjobb jelöltje a 2012-es választásokra, s csak 30 százalékuk gondolja úgy, hogy egy új vezetőt kellene választaniuk. A megkérdezettek 35 százaléka vélekedett úgy, hogy rosszabb lenne a helyzet, ha a 2008-as választáson John McCain győzött volna.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés