CoolPolitika.hu

Hiányzott az utolsó darab

2012  //  Júl  //  27  //  MTI

Hiányzott az utolsó darabNem tudta kirakni a világ - kereskedelmi forgalomban kapható - legnagyobb puzzle-jét egy nő Nagy-Britanniában, mert hiányzott belőle egy darab.

A hatalmas képet 32 256 részletkéből kell kirakni, de Gretha Glaselnek csak 32 ezer 255 jutott. Az 56 éves asszony fél év alatt több száz órán át görnyedt, hogy összeillessze megfelelően az 5,6 méter széles és 1,8 méter magas kép darabkáit. A sziszifuszi munka kertjének üvegházában folyt, családtagjai a lábukat sem tehették be a helyiségbe, nehogy kárt okozzanak a képben, vagy véletlenül a talpukra ragadjon annak egy darabkája és eltűnjön.

 

A maximális elővigyázatosság alapján csakis a gyártó hibázhatott, a Ravensburger cég felejthetett ki egy részletkét az óriáspuzzle-ból, amelynek tömege is tetemes: csaknem húsz kiló. Az asszony nem akarta befejezetlenül hagyni művét, és megrendelte a gyártól a hiányzó darabot, amelyet meg is kapott. "Az egész családom kicsit őrültnek tart, de egyszerűen bolondulok a puzzle-ért. Ezt az óriásit nem fogom szétszedni, inkább leragasztom és padló lesz belőle" - idézte a nőt a The Daily Mirror című brit lap.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés