CoolPolitika.hu

Hét vámőrt őrizetbe vettek

2012  //  Jún  //  22  //  MTI

Hét vámőrt őrizetbe vettekKorrupció, csalás és lopás gyanújával hét vámőrt őrizetbe vettek a párizsi Roissy repülőtéren. A gyanús bőröndök átvizsgálásával megbízott személyek a rendőrség szerint 4 millió eurós értékben olyan pénzzel teli bőröndöket tulajdonítottak el, amelyek a kábítószer-kereskedelemhez köthetők - adta hírül pénteken a France 2 francia közszolgálati televízió híradója.

A letartóztatott vámőröket azzal gyanúsítják, hogy a csomagellenőrzések során illegálisan eltulajdonították olyan kábítószer-kereskedők pénzzel teli bőröndjeit, akik külföldre akarták a pénzeket juttatni. Az ellopott összegeket aztán saját számláikon helyezték el. A rendőrség azt vizsgálja, hogy az érintett személyek összejátszottak-e a drogcsempészekkel vagy pedig egyszerűen csak meglopták őket.

 

A példátlannak számító esetet véletlenül leplezte le a rendőrség, amely egy nemzetközi kokainhálózat megfigyelésén dolgozott. A nyomozók feltételezett drogcsempészeket figyeltek meg a repülőtéren, amikor észrevették, hogy az egyik vámőr éppen ellopja egyik "kliensük" pénzzel teli bőröndjét. A nyomozók, miután nem hittek a szemüknek, azonnal leellenőrizték, hogy a vámőr felettesei utasítására cselekedett-e. A történet hallatán az elképedt vámőrség azonnal elrendelte a gyanús személy megfigyelését. A rendőrök eleinte azt gondolták, hogy egy magányosan cselekvő személlyel van dolguk, akit egy újabb lopás alkalmával a helyszínen akartak őrizetbe venni.

 

Azonban gyorsan megértették, hogy a tolvaj egy kollégájával együtt lopja a drogcsempészek bőröndjeit. Egy harmadik, nyugdíjas vámőr pedig a logisztikát biztosítja a zsákmány gyors eljuttatására a pénzintézetek felé. A három személy őrizetbe vétele során mondta meg azon többi kolléga nevét, akik szintén lopják a bőröndöket. A rendőrség gyanúja szerint ezeket a személyeket feltételezhetően szervezett bűnözői csoportok korrumpálták azért, hogy szemet hunyjanak a kábítószer-csempészet felett.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés