CoolPolitika.hu

Helyi vezetőket váltottak le a baleset miatt

2010  //  Dec  //  30  //  MTI

Helyi vezetőket váltottak le a baleset miattHat vezetőt már elmozdítottak a posztjáról, miután hétfőn egy Hunan tartományban történt közlekedési balesetben 14 kisiskolás meghalt, hat megsérült - jelentette a Hszinhua hírügynökség kedden.

Az iskolásokat szállító, állítólag háromkerekű jármű a közép-kínai Szungcsiang (Songjiang) településnél tért le reggel fél nyolc körül az útról és borult az út menti kis folyóba. Az általános iskolás gyerekek mindegyike Tungtang (Dongtang) faluba való és a szomszédos Jinkuo (Yinguo) falu iskolájába tartottak. A tungtangi általános iskolát bezárták, ezért a szülők a szomszédos faluba járatták gyerekeiket, s a szállítással megbíztak egy falubelit - derült ki egy gyermekét elvesztett anya elmondásából.

 

A tragikus balesetet követően azonnal leváltották a megyei oktatási hivatal vezetőjét, a jinkuói iskola igazgatóját és a járási iskolaközpont első emberét - tájékoztatott a megyei kormányzat szóvivője. Ugyancsak elveszítette állását egy-egy megyei, illetve járási közlekedésfelügyeleti vezető, valamint egy rendőr. A jármű vezetőjét őrizetbe vették, a baleset pontos okának tisztázása még tart.

(MTI) 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés