CoolPolitika.hu

Hazudtak a letartóztatásról

2010  //  Ápr  //  23  //  COOLPOLITIKA

Hazudtak a letartóztatásról-A rendőrség hazudott - ismerte el a mexikói bíróság. Azt hitették el a sajtóban, hogy Florence Cassez-t - aki egy mexikói börtönben tölti büntetését emberrablás miatt, már évek óta azt bizonygatja, hogy ártatlan, és akiért egész Franciaország összefogott - 2005. december 9-én tartóztatták le.

Az újságírók és a televíziós csatornák riporterei is azt hitték, hogy élőben számolhatnak be a rendőrségi akcióról, Florence Cassez és ex-barátja, Israël Vallarta letartóztatásáról, de az igazság az, hogy az valójában egy nappal korábban történt meg, számolt be a PGR, a mexikói igazságügyi minisztérium.

 

Őrizetbe vételét követően a fiatal francia lányt a bíróság 60 év börtönbüntetésre ítélte, később a büntetést 96 évre hosszabbította meg. A lány édesapja azt nyilatkozta, hogy lányának ki kell szabadulnia, hiszen a mexikói bíróság is tisztában van a hibával, amit elkövetett. A lánya ártatlan és nincs semmi keresnivalója a börtönben. -Már az is egy hatalmas lépés, hogy elismerték a hibát. Nemcsak a letartóztatásról hazudtak, hanem maga a letartóztatás is egy hazugságon alapul. A rendőrök hazudtak a bíróságon, ami pedig igen nagy bűn.

 

Florence Cassez, aki mindig is azt vallotta, hogy őt egy nappal korábban vették őrizetbe, már több hónapja arra vár, hogy átszállítsák Európába, de úgy tűnik, hiába, hogy egyre több bizonyíték van arra, hogy ártatlan, több száz képviselő petíciót is benyújtott ez érdekében, és nemrég Nicolas Sarkozy államfő is hivatalos látogást tett Mexikóba, ügye továbbra is megoldatlan.
(COOLPOLITIKA)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés