CoolPolitika.hu

Háztartások a világhálón

2011  //  Nov  //  03  //  MTI

Háztartások a világhálónSzerbiában a háztartások 41,2 százaléka tud csatlakozni a világhálóra, a vállalatoknak ugyanakkor 97 százaléka használja az internetet - hangzott el a Belgrádi Gazdasági Kamarában megtartott szakmai tanácskozáson.

Az eseményről a belgrádi Biznis i Finansije című gazdasági portál számolt be szerdán. A rendezvényen elhangzott, hogy az elmúlt egy év alatt szerény mértékben ugyan, de emelkedett az internetet használó háztartások száma, méghozzá 2,2 százalékkal. Összehasonlításként: az Európai Unió országaiban a háztartások átlagosan körülbelül 70 százaléka rendelkezik internetkapcsolattal. A szakmai tanácskozáson az is elhangzott, hogy a közigazgatás elektronikus szolgáltatásait egy év alatt körülbelül 680 ezer ember vette igénybe, és körülbelül 380 ezer ember vásárolt valamilyen terméket interneten keresztül.

 

Szakemberek szerint ezek az adatok arról árulkodnak, hogy a közigazgatás egyes területein már megvan az elektronikus ügyintézés lehetősége, de még kevesen élnek vele. A szakembereknek az a véleményük, hogy az e-ügyintézés azért nem eléggé elterjedt még, mert a vállalati menedzsment nem tájékozott kellően az ilyen ügyintézés előnyeiről, részben pedig azért, mert a vállalati alkalmazottak nem rendelkeznek megfelelő ismeretekkel a felhasználás módjáról. Szerbiában több tucatnyi informatikai cég foglalkozik weboldalak tervezésével és honlapok üzemeltetésével.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés