CoolPolitika.hu

Házasodik a bhutáni király

2011  //  Máj  //  25  //  MTI

Házasodik a bhutáni királyEzt az esküvőt valószínűleg korántsem kíséri majd akkora felhajtás, mint Vilmos brit herceg pár héttel ezelőtti frigyét, a Himalájában mégis nagy várakozás övezi Bhután királyának közelgő menyegzőjét.

A 31 éves, Oxfordban diplomázott Dzsigme Keszar Namgjel Vangcsuk egy 20 éves polgárlányt vesz feleségül. Bhután jövendőbeli királynéja egy 700 ezer lelket számláló ország élére kerül férje oldalán. -Királyként most van itt az idő a házasságra - mondta a parlament előtt tartott beszédében Vangcsuk. A kormány egyik tagja szerint "őfelsége bejelentése futótűzként terjed a fővárosban, az emberek boldogok." A himalájai ország uralkodója melegszívű, kedves nőként írta le Londonban tanuló menyasszonyát, aki "az évek folyamán bölcsességgel és tapasztalattal gazdagodva jó szolgája lesz a bhutáni népnek". Vangcsuk még nem közölte az esküvő pontos időpontját, csak annyit tudni, hogy még idén megházasodik. A frigy minden bizonnyal óriási jelentőségű esemény lesz Bhutánban, ahol a királyi család nagy szeretetnek örvend.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés