CoolPolitika.hu

Házakra zuhant egy katonai gép

2010  //  Jan  //  29  //  MTI

Házakra zuhant egy katonai gépHázakra zuhant egy öreg katonai repülőgép csütörtökön a Fülöp-szigetek déli részén, a légierő egy kétcsillagos tábornokának és még nyolc embernek a halálát okozva.

Házakra zuhant egy öreg katonai repülőgép csütörtökön a Fülöp-szigetek déli részén, a légierő egy kétcsillagos tábornokának és még nyolc embernek a halálát okozva. A kétmotoros Nomad egy lakónegyed három házára zuhant, kigyulladt és fölrobbant röviddel azután, hogy fölszállt Cotabato város repülőteréről - mondta a regionális katonai parancsnok, Raymundo Ferrer altábornagy. A rendőrség közlése szerint egy nő meghalt az egyik házban, és legkevesebb két ember megsérült. A robbanás után több ház lángba borult.

 

A kiérkező tűzoltók azonnal megkezdték az oltást, és ebben a lakók is próbáltak segíteni nekik kerti öntözőcsövekkel és vödrökkel. Egy tűzoltó is megsérült. A szerencsétlenség oka egyelőre nem ismeretes. A pilóta nem sokkal a felszállás után rádión közölte, hogy a géppel baj van. Visszafordult, és már a leszállópálya felé tartott, amikor lezuhant - közölte a DZBB rádióval Ed Kapunan, a polgári repülési hatóság igazgatóhelyettese.

 

A repülőgépet 1976-ban vásárolta a kormány Ausztráliától. Három ilyen típusú gép van még szolgálatban, ezek most a vizsgálat eredményeinek megismeréséig nem szállnak föl - mondta a légierő szóvivője, Gerardo Zamudio alezredes. Közölte azt is, hogy a csütörtöki baleset halottai között van Butch Lacson, a déli országrész légierejének parancsnoka.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés