CoolPolitika.hu

Háromszáz órát védekezhet

2012  //  Sze  //  19  //  MTI

Háromszáz órát védekezhetHatszáz órát kért, de csak háromszázat kapott Radovan Karadzic, a boszniai szerbek egykori politikai vezetője arra, hogy felvonultassa a védelem tanúit az ellene folyó perben a hágai székhelyű ENSZ-törvényszéken.

Médiajelentések szerint az egykori Jugoszlávia területén elkövetett súlyos bűncselekményekben eljáró törvényszék szóvivője, Nerma Jelacic közölte: mivel a vád képviselőinek kezdeményezésére 299 óra 27 percen át folyt a májusban lezárult tanúmeghallgatási szakasz, Karadzic is csak háromszáz órát kap. Karadzic ellen népirtás és más háborús, illetve egyéb emberiesség elleni bűncselekmények vádjával folytatnak büntetőeljárást. Az önmagát védő vádlott október 16-án kezdheti meg a mellette szóló tanúk kikérdezését a bizonyítási eljárás keretében. Ugyanazon a napon kezdődik Hágában Goran Hadzic egykori horvátországi szerb vezető büntetőügyének tárgyalása.

 

A most 67 éves Karadzic az 1992 és 1995 között dúló boszniai háború után 13 éven át bujkált. 2008 júliusában Belgrádban elfogták, a szerb hatóságok ezután kiadták őt Hágának. A törvényszékkel való szerb együttműködés az egyik feltétele volt annak, hogy Belgrád előreléphessen az európai integrációs folyamatban.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés