CoolPolitika.hu

Háromév börtön cipődobálásért

2009  //  Már  //  12  //  MTI

Háromév börtön cipődobálásértHáromévi börtönre ítélte csütörtökön egy bagdadi bíróság azt az újságírót, aki tavaly decemberben cipőjével próbálta megdobni az utolsó iraki sajtókonferenciáját tartó George Bush amerikai elnököt.

Az ítéletet Muntaszir az-Zaidi munkaadója, az al-Bagdadíja televízió jelentette be. Zaidit külföldi vezető elleni támadás címén ítélték el. Az újságíró tagadta bűnösségét, cselekedetét a megszállásra adott természetes válaszként indokolta. Védője szerint a vád azért sem állta meg a helyét, mert Bush nem hivatalos látogatáson tartózkodott Bagdadban, váratlanul, meghívás nélkül érkezett. Ez utóbbi érvelést azonban a bíró elutasította, az iraki miniszterelnöki hivatal közlésére hivatkozva. Núri al-Máliki kormányfő maga is jelen volt a sajtótájékoztatón.
   

Bár Muntaszir az-Zaidi nem találta el az amerikai elnököt cipőivel, pillanatok alatt médiasztár és az arab világ hőse lett belőle, sőt több ország cipőgyártó cégei vetélkedtek egymással a Busht célba vevő cipők márkavédjegyéért.
(MTI)
 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés