CoolPolitika.hu

Hamisított Fabergé-tojásokat foglaltak le

2010  //  Dec  //  25  //  COOLPOLITIKA

Hamisított Fabergé-tojásokat foglaltak leHáromszázötvennégy hamisított Fabergé-ékszertojást foglalt le a francia vámhatóság.

A szállítmány november 15-én érkezett Oroszországból. S bár a dobozokon a Romanov-uralkodóház címerállata, a kétfejű sas volt látható - a cári családnak készültek 1885 és 1917 között a híres Fabergé-tojások -, a szállítmány felkeltette a vámosok gyanúját. A Fabergé-ház alátámasztotta, hogy hamisítványokról van szó. A vámhatóság képviselői kedden bemutatták a sajtónak a Charles de Gaulle reptéren a csodaszép, ám hamis ékszertojásokat. Közlésük szerint a hamisítványokat a párizsi karácsonyi vásárra szánták, elsősorban a francia főváros legismertebb és legelegánsabb sugárútján, a Champs-Élysées-en kívánták árusítani.

(CoolPolitika) 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés