CoolPolitika.hu

Haiti újjáépítése

2010  //  Ápr  //  02  //  COOLPOLITIKA

Haiti újjáépítéseA Haitit ért január tizenkettedikei földrengés után szerdán New Yorkban összegyűltek az adományozók. Az alkalmat kihasználva, az országot segítő szervezetek szóvivői és nagykövetei felhívták a figyelmet arra, hogy sietni kell a segítséggel, és elsősorban három téren kell különösen nagy figyelmet fordítani az újjáépítésre, ezek pedig a lakások, a mezőgazdaság és az egészségügy.

A megkezdődött építkezések után kiemelt szerepet kap az élelmiszerellátás biztosítása és a mezőgazdaság helyreállítása. A legnagyobb problémát az okozza, hogy a rengések után, közel 600 ezer ember hagyta el a fővárost, és ment vidéki rokonokhoz, ahová nehezebben jutnak el a segélyszállítmányok. Az egészségügyi rendszer helyreállítása nem kis erőfeszítést igényel, az újjáépítés sok időt vesz igénybe, de a betegek ellátását biztosítani kell.

 

-Nem csak újjáépítenünk kell. Jobbat kell építenünk, hogy egy új Haitit hozhassunk létre - hangsúlyozta ki az ENSZ főtitkára, Ban Ki-moon. „Cselekedni kell, de már egy új jövőt szem előtt tartva”- összegezte a haiti kormány a rengés utáni terv lényegét. René Préval, Haiti elnöke elmondta, hogy most a legfontosabb az újjáépítés, hogy újra helyreálljon a rend, és hogy a tragikus eseményeket úgy fogják fel, mint egy lehetőséget a változtatásokra, a megújulásokra.

(CoolPolitika)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés